top of page

Akzeptiere deinen Eros

Über Sexualität, Scham und Vergnügen
Workshop für Frauen

Der Workshop findet live in Ljubljana statt

Die Beschreibung ist nur auf Slowenisch verfügbar

Imaš tudi ti občutek, da imajo ostale “pogruntano” vse v zvezi s spolnostjo in seksom?
 
Čutiš sram glede svoje situacije, pa bi si želela počutiti sexy in uživati v svoji spolnosti?
 
"Ženska seksualnost je kombinacija klitorisa in tega, kar je dovoljeno v družbi, v kateri živimo."

 

Dr. Wednesday Martin

vonecia-carswell-0aMMMUjiiEQ-unsplash.jpg

V naši družbi smo ženske v čutenju svoje senzitivnosti, spolne energije in užitka še vedno pogosto zares same, teme pa so tabuizirane. To prinaša sram, nesigurnost v raziskovanju sebe in izražanu svoje avtentične energije, neredko pa tudi telesne težave in bolečine v področju medenice in spolnih organov, tako med spolnostjo kot v vsakdanu.

3-spruce-bk.png

Ko se odkrito pogovarjamo z drugimi ženskami ugotovimo, da nas ima večina zelo podobne težave, želje in zadržke. Da nas ima veliko občutek, da je z nami nekaj narobe in da smo edine, ki se spopadamo s temi vprašanji. Ugotovimo, da smo pravzaprav skoraj vse v “istem čolnu”. V čolnu, v katerem nismo po naši krivdi, ampak zaradi družbe v katerem živimo.

butterfly-explosion-bk.png
Moja želja je, da več žensk izve, da smo normalne, v vsem kar smo. Da smo ok, točno take kot smo. In da lahko v svoji spolnosti “porušimo zidove”, sledimo radovednosti in si pustimo uživati v sebi. Ne glede na starost, dosedanje, morda tudi neprijetne ali boleče izkušnje in morebitno nesigurnost.
vulva-1-bk.png

Prav vsaka od nas ima pravico, da res uživamo v svojem telesu, v seksualnosti, v svoji spolni energiji in v vsem njenem spektru, od otopelosti do kinkov in vsega vmes. Lahko pustimo svojim iskricam, da so prisotne v nas. Svoji pravi energiji, da se izrazi. Se počutimo zadovoljne in srečne v sebi, s svojimi oblinami, občutki, čustvi, izkušnjami in mislimi.

Čutiš “JA!” v sebi?

4-flower-spruce-wh.png

V delavnici bomo združile vaje ki nam pomagajo začutiti in sprejemati sebe in svoje telo v vsem kar smo:

6-curl-2-bk.png

Meditacije nam bodo pomagale umiriti naše telo in se sprostiti v tem kar smo. Sprejeti to kar čutimo in zaznavamo v sebi. Povabile bomo zavedanje, da smo ok, take kot smo.

6-flower-1-bk.png

Preko Feldenkrais lekcij bomo prenesle pozornost na občutke v telesu, na medenico in medenično dno, ter se čutenju tega področja posvetile z ljubečo pozornostjo in sprejemanjem sebe. Stopile bomo v stik z delom telesa, ki ga zaradi sramu, bolečin in nesigurnosti pogosto odrežemo iz pozornosti in otopimo.

6-flower-1-bk.png

Vizualizacije nam bodo pomagale stopiti v stik z našimi skiritimi željami in vizijo. Z vsem česar si morda zavedno še ne moremo predstavljati, vendar globoko v sebi vemo, da je mogoče. Naše vizije bomo povabili v naše telo in stopili v stik s potencialno novo realnostjo.

6-flower-1-bk.png

Delo z dihom (breathwork) nam bo pomagalo stopiti v stik s čustvi in občutki, ki nam omejujejo zaznavanje sebe. Na nežen in prijazen način jih bomo povabili da so prisotni, da jih lahko začutimo in tako stresnim ciklom, ki so ostali zataknjeni v telesu pustili, da se sprostijo.

6-flower-1-bk.png

Preko pogovora in sprejemanja bomo rušile zidove tega kaj je normalno, ter vzpostavljale sprejemajoč, podporni, čaroben in iskren krog.

6-flower-1-bk.png

Dodale bomo glasbo, ples (ali zibanje ob glasbi, kar ti je ljubše) in smeh, in tudi tako povabile sproščenost in užitek v nas.

6-flower-1-bk.png

Mnenja udeleženk

Dobrodošle v magični krog, kjer se sram, strah in predsodki prevesijo v razkrito ranljivost, ki povezuje.

Mateja

hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash.jpg

Kdaj?

Nedelje 15.10., 22.10. In 5.11., vedno od 16:00 do 19:00

Kje?

Društvo za duhovni razvoj Višja Vibracija

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana

Koliko?

120 € za 3 srečanja

dorp-dots-curls-bk.png

O vodji delavnice

Hej, sem Špela.

 

Zaključujem VITA coaching certifikat kot Sex, Love and Relationship coach. Izobraževanja sem se udeležila, ker sem že sodelovala na tečajih vodje izobraževanja Layle Martin in me je ta pristop popolnoma navdušil. Spremenil je moj pogled na spolnost, moje telo in užitek, kmalu pa tudi popolnoma preobrazil moje partnerstvo, spolno življenje in to, kako sprejeto se počutim v sebi.

 

Pred izobraževanjem si nisem predstavljala, da bom ta pristop vključila tudi v moje, že tako izpopolnjujoče delo. Pa saj veste, življenje se pogosto drugače obrne. V izobražavenju sem delila izkušnjo z več kot 400 ženskami in spoznala, kako neverjetno nam ta način povezovanja samih s seboj in deljenje izkušenj z drugimi lahko spremeni življenje na boljše. Zato si želim, da bi ženske vedele za to!

 

Veselim se, da bom lahko moje izkušnje in znanje delila s tabo <3

spela-profile-3-v02.jpg
circular-frame-wh.png

Pozor

Delavnica ni psihoterapevtska skupina in je v tej vlogi ne zamenjuje.

 

Se želiš udeležiti, pa nisi sigurna ali je ta skupina primerna?
Piši nam na info@spelablenkus.com, oziroma se posvetuj s svojim terapevtom.

bottom of page