top of page

FAQ za delavnico za ženske

 

Kaj točno bo tema na posamičnih srečanjih?

1. srečanje: Kje sem v spolnosti in kje si želim biti – kaj mi manjka vmes in kako postaviti ta “most”.

2. srečanje: Anatomija užitka. Vulva in vagina in njune super-moči.

3. srečanje: O orgazmu – raznolikost orgazmov, ter orgazmi celega telesa in kako se jim prepustiti.

 

Katere vaje bomo spoznavale na delavnici?

 

  • Meditacija, vaje za zavedanje sebe, svojih čustev in zaznav, in odkrivanje brezpogojne ljubezni do sebe,

  • ples in vaje za sproščanje ciklov stresa v telesu,

  • pogovor in normalizacija naših čustev, občutkov in doživljanj,

  • vaje za povezovanje same s seboj (in v odnosu, če smo v njem), in vizualizacija,

  • spoznavanje anatomije užitka in spoznavanje svoje individualne sheme užitka na podlagi kviza 5 erotičnih tipov,

  • spoznavanje z življenjsko energijo in njenim gibanjem.

 

Pa brez skrbi, vse vaje bodo upoštevale tvoj zasebni prostor – o temah se bomo zgolj pogovarjale in jih raziskovale preko čutenja in zaznavanja svojih notranjih procesov.

 

Moj partner ne želi, da se udeležim delavnice, oziroma meni, da z nama, najino zvezo ali najinim spolnim življenjem nekaj ni ok, če se želim udeležiti take delavnice.

 

Iz številnih pogovor z ženskami in moškimi in tudi iz lastnih izkušenj vem, kako pomembno je večini moškim, da je njihovi partnerki med sexom lepo in da uživa. Pogosto pa ne vedo, kako nam pri tem pomagati. Hkrati pa lahko tudi razumemo strah pred spremembo, ki je popolnoma normalen, saj lahko vzbudi občutek "z mano je nekaj narobe".

 

Vabim te, da v tem primeru poveš partnerju, da se boš izobraževala o tem, kako se v sebi počutiti bolj umirjeno, varno in sprejeto, ter se tako lažje prepustila užitku, in spoznala nove načine, kako lahko najdeš užitek v sebi, tako da vama bo v vajini spolnosti obema lepše. Po mojih izkušnjah je spolnost v partnerstvu veliko boljša, ko si ženske damo čas in prostor, da se bolje spoznamo, ter se izobrazimo, tako da vemo kaj si želimo in potrebujemo. Le to bo odnos le še okrepilo.

 

Seveda pa tudi pomeni, da bo morda prišlo do nekaterih sprememb, ki med partnerjema ponujajo možnost za pogovor, zaupanje in pripravljenost oziroma odprtost se približati temu, kar si želi vsak partner. Brez skrbi, tudi tukaj boš na delavnici dobila nova znanja o tem, kako se s partnerjem bolj povezati in ideje kako s partnerjem ustvariti intimnejše, podporno vzdušje.

 

Se ti zdi, da tvoj partner ni za take stvari? Morda res, morda pa te preseneti. Po mojih izkušnjah smo ženske pogosto pozitivno presenečene, koliko nam partner želi priti nasproti, da bo le nam lepše. Seveda, ko to izrazimo na neobtožujoč in ljubeč način (Želim si..., ker mi da to občutek...).

 

Sem prestara za udeležbo?

 

Ne. Spolnost je primarna človeška pravica in je lahko čudovita v vseh obdobjih. V vseh obdobjih nam lahko prinaša zadovoljstvo, užitek, umirjenost, iskrice in sprejetost.

Na delavnicah o spolnosti je udeležba glede na starost zelo raznovrstna, zato naj te ne skrbi.

 

Sem premlada za udeležbo?

 

Če si stara nad 18 let, potem ne. Prej kot si dovolimo videti spolnost izven okvirja tabujev in si damo prostor o njej deliti in se izobraževati, bolj bo le ta prijetna.

 

Redkokdaj govorim o svojem spolnem življenju in ne maram govoriti o tem.

 

Pogovor bo del delavnice, vendar te vabim, da spregovoriš le o stvareh, o katerih si želiš govoriti, in jih želiš deliti. O spolnosti se redko pogovarjamo in seveda je načetek te teme lahko rahlo neprijeten.

 

Vabim te, da si pozorna do sebe in preden spregovoriš še enkrat preveriš v sebi, ali ti je to res ok deliti. Hkrati pa te vabim, da če želiš, da vprašaš karkoli te zanima. Lahko mi tudi pošlješ sporočilo in o tvoji temi na delavnici spregovorim anonimno.

 

Pogovor pa nas pogosto preseneti, saj nam pomaga videti kako normalne smo v tem kar smo, in v vsem svojem doživljanju.

 

Občutek imam, da bodo vse ostale na delavnici vedele o sexu več kot jaz oziroma bodo bolj zadovoljne s svojim spolnim življenjem kot sem sama

 

O sexu se v naši družbi redkokdaj pogovarjamo in ker tako malo slišimo o situacijah drugih je normalno, da imamo te občutke. Ob temi spolnost sta neredko prisotna tudi strah in/ali sram. Zagotavljam pa ti, da je zelo veliko možnosti, da boš v delavnici opazila, da pravzaprav nekako povprečno veliko veš o spolnosti in da so vprašajčki prisotni tudi pri drugih.

 

Če pa, se bi res zgodilo, da veš najmanj, oziroma si s svojim spolnim življenjem najbolj nezadovoljna, boš na koncu delavnice zagotovo vedela veliko več, oziroma boš imela veliko informacij, idej in vaj, kako svoje spolno življenje izboljšati.

 

Na delavnici tudi ne boš izpostavljena, če si tega ne boš želela.

 

Kdaj izbrati delavnico za ženske oziroma coaching in kdaj terapijo?

 

Na delavnico za ženske in na coaching vabim:

  • Ženske, ki imajo prijetno spolno življenje, ter bi si želele več, in

  • Ženske, ki se v spolnem življenju sicer počutijo ok, vendar si želijo sprememb in imajo vprašanja, dileme in težave v spolnosti. Lahko, da se jim je težko pogovarjati o spolnosti, se težko sprostijo in predajo užitku, imajo občutek, da svoje spolnosti ne poznajo dobro, imajo občasne, ali celo pogostejše bolečine med spolnostjo (!ob čimer ginekolog pravi, da je vse ok!), se težko vzburijo, imajo redko orgazme, ali jih nimajo nikoli ipd..

 

Vabljene udeleženke, ki bi si želele iz situacije, ki je sprejemljiva, ampak ne taka kot bi si jo želele, da se podajo na pot, kjer bodo zares zadovoljne, izpopolnjene, srečne in polne energije.

 

Terapija:

Za ženske, ki so bile žrtve hujše travme na področju spolnosti, in jih še niso imele možnost predelati s pomočjo terapevta, zelo priporočam, da si vzamejo čas zase in za predelavo travme v individualni terapiji. Če jih pogovor o spolnosti trigerira, čutijo močna čustva in se izklopijo iz telesa, potem ta delavnica ni primerna in jim toplo priporočam, da si vzamejo čas zase v individualni terapiji. Si to ti? Nisi sama <3 Lahko me kontaktiraš in ti posredujem kontakt primernega terapevta.

 

Nisi sigurna, ali je ta delavnica primerna zate? Vabim te, da se posvetuješ s svojim terapevtom ali zdravnikom.

 

Je delavnica namenjena samo ženskam?

 

Delavnica je namenjena vsem pussy-owners.

Ker sta mi varna izkušnja in udobje udeleženk zares pomembni, prilagam še dogovore in pravila delavnice.

 

Dovoljenje in soglasje. To je sta naš čas in prostor, tako individualno kot kolektivno. Vabim te, da na delavnici deliš le tisto, kar ti je res v redu deliti in sodeluješ samo takrat, ko si to želiš. Vabim te, da si v kateremkoli trenutku daš karkoli potrebuješ. Naj bo tvoje sodelovanje zares usklajeno s tvojim notranjim soglasjem, željami, resnico in občutki.

 

Spoštujemo naš "ne". Samo če poznamo svoj “ne", lahko popolnoma sprejmemo svoj “ja”. Ko skrbimo za svoj “ne”, skrbimo zase in drug za drugega.

 

Vse, kar delimo na delavnici, je zaupno. V tem prostoru spoštujemo izkušnje drugih. To velja tako na delavnici kot zunaj nje. Ko o delavnici govorimo zunaj nje, govorimo samo o lastnih izkušnjah.

 

Priznavamo svoje raznolike izkušnje. Vsaka od nas prihaja iz različnega okolja, z različno stopnjo izkušenj in zavedanja. Pozorne smo nase, prevzemamo odgovornost za svoje potrebe, ter izražamo meje. Spoštujemo potovanja vseh drugih.

 

Kot raznolika skupina preverjamo naše predpostavke. Ohranjamo odprto in razširjeno dojemanje drugih, zlasti o tem, kdo mislimo, da so drugi, in o njihovem vedenju. Sebi in drugim dovolimo osvoboditev od naših fiksnih idej.

 

Odprta in sprejemajoča prisotnost. Pripravljeni smo, da ne "vemo", in raje ostanemo v "odprti in sprejemajoči prisotnosti" v sedanjem trenutku. Si pustimo spoznati tudi drugačne resnice. Vabim te, da na delavnico vstopiš s sprejemanjem in pripravljenostjo, da brez predpostavk začutiš sebe in druge v prostoru.

 

Poslušanje je pogosto največ, kar lahko damo drugemu. Tukaj smo, da verjamemo v modrost vsake izmed nas. Nikomur ni treba popravljati, spreminjati ali svetovati. Vzdržujemo se dajanja nasvetov med našimi interakcijami v krogu v živo in v katerem koli prostoru za skupinski klepet, ki ga imamo. Poslušanje vzpostavi veliko močnejši transformacijski prostor, v katerega vstopamo skupaj.

 

V prostoru za skupinski klepet te vabim, da si jasna, ko deliš; ali si odprta za razmišljanja (kaj bi lahko videl nekdo drug), misli in vprašanja, ali si želiš le biti slišana.

 

Drug drugega lahko tudi vprašamo, ali si odprta za kakršna koli razmišljanja in vprašanja, ali ti je ljubše, da samo poslušam? IN/ALI "Kako te lahko podprem"?

Samoavtoriteta. Nikogar v tem krogu ne rabimo vprašati za dovoljenje glede naših potreb, smo krog enakih. Vsaka od nas ve, kaj potrebuje. Lahko počivaš, se gibaš, uporabiš stranišče, nekaj spiješ/poješ, si vzameš trenutke zase – karkoli je potrebno.

 

Varnejši prostor. Če meniš, da je nekaj potrebno za varnejši prostor, lahko deliš neposredno s skupino ali deliš s Špelo, da to anonimno posreduje skupini.

 

Delavnica ni terapevtska skupina. Udeležimo se je z zavedanjem, da je naša udeležba naša odgovornost. Vabim te, da če imaš težje travmatične izkušnje na področju spolnosti, ki jih še nisi imela možnosti predelati, da si za njih najprej vzameš čas in prostor v individualni podpori terapije. Če si v dvomih, ali je delavnica primerna zate te prosim, da se o tem posvetuješ s svojim zdravnikom ali terapevtom. V primeru, da si že prijavljena, pa si vseeno želiš svoje izkušnje najprej predelati v terapiji, mi prosim napiši in našli bova način. Sodelovanje v delavnici za ženske lahko v tem primeru preložiš na kasnejši čas, v katerem je lahko ta skupina čudovita izkušnja.


 

Imaš še kakšno vprašanje? Piši mi na info@spelablenkus.com in z veseljem ti odgovorim!

bottom of page